Zašto je i njemu potrebna rutina nege

Dobre navike u vezi nege kože su najvažnije za dobar izgled. Pred vama je pet najbitnijih proizvoda za negu kože za njega.

Čišćenje
To što ne skida šminku, ne znači da ne treba da očisti lice i na početku i na kraju dana - a sapun nije dovoljan za to! Sapuni za ruke su dizajnirani upravo za to, i zato mogu isušiti i iritirati kada se koriste na vašem licu.

Preko noći se na koži nakupljaju masnoće, bakterije i mrtve ćelije kože i treba ih ukloniti. A pošto koža muškaraca proizvodi više sebuma od ženske, neophodno je da se ujutro očisti i tonira kako bi se sprečilo začepljenje pora.

A uveče? Pa, samo zato što mu lice ne deluje masno ili prljavo ne znači da nije. Pranje sa sredstvom za čišćenje ukloniće nečistoće, ulje i prljavštinu koja se nakupljala na koži tokom dana, a losion će ukloniti sve teško dostupne ostatke.

Probajte: NovAge Men sredstvo za piling i čišćenje lica

 

Krema za oči
Koža oko očiju je suvlja i tanja od kože na drugim delovima lica. Krema za oči će ciljano delovati na znake stresnog načina života, smanjujući natečenost, tamne krugove i sitne linije.

Probajte: NovAge Men gel za područje oko očiju

Serum
Zbog hormona testosterona, muška koža ima tendenciju da bude oko 25% deblja od ženske. Ali kako muškarci stare, koža postepeno postaje sve tanja i bore počinju da se pokazuju. Serumi imaju visoku koncentraciju antioksidanata i vitamina, a budući da su lagane teksture, oni mogu omogućiti da ti korisni sastojci prodru dublje u kožu radi rezultata.

Preporučujemo: NovAge Men hidratantni serum za lice

Zaštita od sunca
Muškarci imaju veću gustinu kolagena u odnosu na žene, što objašnjava zašto im se znaci starenja pojavljuju kasnije u životu. Međutim, pošto muškarci imaju tendenciju da se ne zaštite pametno na suncu, formiraju im se fine linije, bore i smeđe mrlje, bez obzira na njihovu hormonsku prednost. Srećom po njega, većina dnevnih krema sadrži ZF15 ili više i štiti od UV zraka.

Preporučujemo: NovAge dnevna krema sa ZF 50 UVA/PA ++++ za naprednu zaštitu

Dnevna i noćna krema

Muška koža je isušenija, jača i sklonija upali nego ženska, a nije tajna da brijanje često dovodi do iritacije. Dnevna krema rehidriraće kožu i delovati  kao zaštita od spoljnih agresora, dok će noćna krema negovati kožu jer se tokom noći obnavlja. Zdrava, dobro hidrirana koža ima dodatni bonus zato što se lakše brija i neguje.

Kompletirajte rutinu sa: NovAge Men gel - losion za lice sa intenzivnim dejstvom protiv starenja

Tekst: Fotografije: Getty Images