Zašto je dobro koristiti ulja?

Ulja su postala sastavni deo nege kože. Mnogi na spomen ulja pomisle na nečistu kožu, mitesere i masnu kosu. Ne plašite se: ulja mogu sadržati fantastične sastojke! Evo našeg vodiča kako koristiti ulja od “glave do pete “.

ULJA ZA KOŽU 
Starenjem naše bore postaju sve izraženije. To je zbog toga što naša koža gubi svoja prirodna ulja, hidratacija kože je smanjena, a koža postaje sve više suva. Dok većina dnevnih i noćnih krema sadrži malo ulja to u većini slučajeva nije dovoljno da bi omogućilo dovoljnu hidrataciju kože. U tom slučaju poželjna je upotreba ulja jer brže prodiru u dublje slojeve kože i sprečavaju gubitak vlažnosti kože održavajući ju je hidriranom. 


Kako koristiti ulja za kožu:

Ukoliko ulja nanesete pre anti-ageing kreme, molekuli će omogućiti aktivnim sastojcima kreme lakše prodiranje u dublje slojeve kože. Nanesite ujutro ili uveče kako bi koža bila hidrirana, savršeno mekana i nežna.

Preporučujemo: Love Nature ulje za lice s ektraktom divlje ruže 


ULJE ZA ZANOKTICE NA NOKTIMA
 
Kvalitetno ulje za negu zanoktica će hraniti kožu oko noktiju istovremeno im pružajući sjaj i čineći manikir dugotrajnijim.

Kako koristiti ulja za zanoktice na noktima: 
Uklonite lak za nokte kako bi ulje moglo prodreti u vaše nokte. Nanesite na površinu celog nokta i zanoktica, umasirajte ulje i potom uklonite višak ulja papirnim ubrusom. Kada se nokti osuše nanesite lak, a za dugotrajniji efekat manikira dodajte još jedan sloj ulja.

Preporučujemo: The ONE regenerator za nokte


NEGA KOSE OBOGAĆENA ULJEM

Možda vam nisu poznati proizvodi za negu kose koji sadrže ulja i pretpostavljate da će vašu kosu učiniti masnom i teškom, ali varate se. Ovi specijalizovani proizvodi dubinski hrane vašu kosu, ali je ostavljaju lepršavom i ukrotivom. Ulje obogaćuje šampone, regeneratore i maske. Koristeći sve proizvode koji su obogaćeni uljima imaćete zdravu i sjajnu kosu.

Kako koristiti proizvode za kosu obogaćene uljima:
Nanesite šampon na bazi ulja na mokru kosu, umasirajte na teme i kosu kružnim pokretima. Pokvasite kosu s malo vode pre temeljnog ispiranja. Regeneratori i maske za kosu se trebaju nanositi na vrhove.

Preporučujemo: Eleo proizvode za negu kose. 


ULJE ZA KOSU

Ništa ne hrani kosu efikasnije od ulja za kosu. Ulje za kosu sprečava elektrizaciju kose čineći je mekom i ukrotivom. Preporučujemo marokansko arganovo ulje koje je bogato antioksidantima. Ima sposobnost jačanja folikule kose i stvaranja prirodnog zaštitnog sloja. Prirodno ulje ruže je još jedan izvanredan sastojak koji je dobar za vašu kosu. Vlas kose čini glatkom i ukrotivom za pravljenje frizure.

Kako koristiti ulje za kosu

Nanošenje ulja na mokru kosu je najčešći način korišćenja proizvoda. Možete ga naneti i na suvu kosu. Dovoljno je naneti samo nekoliko kapi, optimalno do 3, i umasirati u vrhove vlasi.

Preporučujemo: Eleo ulje za zaštitu kose i ulje za glatku kosu.

Tekst: Fotografije: Shutterstock