Zimski vodič za čvrste nokte

Možda to niste znali, ali niske temperature lose utiču i na zdravlje vaših noktiju. Šta je to što biste mogli da uradite da ih održite čvrstim i jakim? Imamo odgovore za vas!

HIDRATACIJA
Da, znamo, možda je hidratacija očigledno rešenje, ali zbog toga nije ništa manje važna. Ono što morate da zapamtite je da je vašim noktima podjednako potrebna hidratacija kao i vašim rukama. Zato nemojte da zaboravite da umasirate kremu i u zanoktice. U posebno hladnim danima i nepredviđenim situacijama, možete da koristite i balzam za usne!

Obožavamo: Milk & Honey hidratantna krema za ruke

MASIRAJTE ZANOKTICE
Kao što smo već spomenuli, dnevna masaža zanoktica je nužna za zdravlje noktiju. Ali, ako ustanovite da krema nije dovoljna, postoje i drugi načini da ih nahranite. Prvo koristite piling za zanoktice noktiju koji će ukloniti suvu kožu a onda nanesite kremu za zanoktice noktiju za odličan rezultat.

Obožavamo: The ONE Expert uljana olovka za negu noktiju i zanoktica i Milk&Honey piling za ruke.

: img-1.jpg

KORISTITE TURPIJU NA PRAVILAN NAČIN
Da li ikad turpijate nokte tuprijom pokretima napred-nazad? Nemojte to da radite! Može da dovede do lomljenja i listanja noktiju i zbog toga uvek treba da koristite turpiju u samo jednom smeru. Druga greška koju možete napraviti je da odsečete zanoktice umesto da ih jednostavno gurnete prema dole. Ovo je puno bolja opcija jer rezanje može da dovede do infekcije. Razmislite i o tome da zamenite metalnu turpiju nekom od mekšeg materijala jer metalna može biti pregruba za vaše nokte.

Obožavamo: The ONE Crystal turpija

ODMORITE NOKTE
Volimo manikir, ali dugoročno gledano, konstantno lakiranje noktiju može dovesti do njihovog oštećenja. Nokti upijaju supstance, čak i više od kože, i isušuju se. Lakovi za nokte mogu dovesti i do njihove dekolorizacije, što nije baš lep prizor. Zbog toga, dajte svojim noktima pauzu od lakova s vremena na vreme. U tom periodu možete intenzivnije da hranite nokte regeneratorom ili određenim maskama.

Obožavamo: Swedish SPA Soft Tide maska za ruke

KORISTITE DODATKE ISHRANI
Jaki i zdravi nokti stvaraju se i iznutra. Dodatak ishrani koji je posebno namenjen poboljšanju kvaliteta vaše kose i noktiju zaista može unaprediti njihov izgled. Potražite sastojke kao što su gvožđe, koje je važno za zdrav koren noktiju i L-cysteine koji im daje čvrstinu.

Obožavamo: Wellness By Oriflame, NutriComplex za kosu i nokteimg-2.jpg 

NOSITE RUKAVICE, SPOLJA I UNUTRA
Rukavice su nužnost zimi! Osim što ćete da sprečite smrzavanje ruku, rukavice će sprečiti vaše ruke i nokte od preteranog sušenja. Ali, ono o čemu možete da razmislite je da ih nosite i unutra. Da, unutra! Nošenje pamučnih rukavica nakon nanošenja krema pomoći će bolje upijanje kreme u kožu. Savršeno je da ovo radite u toku noći, dok spavate.

Obožavamo: NovAge rukavice za hidrataciju