Sve što treba da znate o pojmu “skin cycling”

Jeste li čuli za “skin cycling”? To je beauty rutina o kojoj pričaju svi na TikToku. Ali, šta je to tačno? Koncept je jako jednostavan: vaša rutina nege će biti efikasnija ako strateški odredite kada ćete i kako koristiti određene proizvode. Čitajte dalje i saznajte više.

“Skin cycling” je rutina nege kože u ciklusu od četiri noći koja uključuje dve noći nanošenja tretmana s aktivnim sastojcima nakon čega slede dve noći odmora – a zatim krećete ispočetka.

Ideja ove rutine je da dovede vašu kožu u ravnotežu i spreči uništavanje barijere kože zbog nanošenja previše aktivnih sastojaka. Sprovođenjem ove rutine iskoristićete sve prednosti vaših proizvoda i izbeći moguće probleme, kao što su crvenilo i iritacija kože.

Koraci ciklusa:

Prvo veče “skin cycling” rutine: Piling
Prvo veče ćete započeti čišćenjem kože, a zatim nanošenjem pilinga. Naša preporuka je  NovAge obnavljajući piling koji sadrži mešavinu AHA i BHA kiselina koje su odlične za očuvanje barijere kože i izuzetno su efikasne. Za završni dodir, nanesite bogatu hidratantnu kremu kao što je Optimals Hydra Radiance bogata noćna krema.

 

Drugo veče “skin cycling” rutine: Retinoid
Druge večeri nakon čišćenja kože, umesto pilinga, nanesite proizvod koji sadrži retinol. Naš odabir su NovAge ProCeuticals retinol kapi sa serumom formulisane s 1.1% inkapsuliranim retinolom. To je vrlo moćan sastojak i ako ga koristite prečesto može dovesti do iritacije i crvenila kože. Dakle, uvijek imajte to na umu i nemojte ga kombinovati s drugim sastojcima koji potencijalno mogu nadražiti kožu.

Treće i četvrto veče “skin cycling” rutine: Oporavak
Sada je fokus na tome da dopustite vašoj koži da se odmori i da joj pružite maksimalnu hidrataciju. Potražite serume ili hidratantne kreme koje sadrže npr. hijaluronsku kiselinu, ceramide i glicerin. Isprobajte Optimals Urban Guard 3D noćnu kremu i NovAge Time Restore revitalizujući serum za savršeni oporavak.

Nakon završetka ciklusa od četiri večeri, započnite ispočetka. Stručnjaci tvrde da ćete nakon samo nekoliko ciklusa primetiti rezultate kroz zdravi sjaj i blistavost kože.