Sastojak u centru pažnje: salicilna kiselina (BHA)

Tražite sastojak za negu kože koji se otpušava pore, umanjuje nesavršenosti i čini vašu kožu svilenkasto glatkom? Pronašli ste ga! Evo sve što treba da znate o ovom pouzdanom borcu.

Šta je salicilna kiselina? 
Salicilna kiselina je beta hidroksi kiselina (BHA) i hemijski piling koji je uglavnom poznat po svojim prednostima u borbi protiv nesavršenosti. Ako se borite protiv masne kože ili zapušenih pora ili ste se suočili sa tinejdžerskim aknama, vrlo je verovatno da ste u nekom trenutku naišli na salicilnu kiselinu. Poznata je po izuzetnoj sposobnosti da otpuši pore i sadrže je mnogi proizvodi protiv akni (i za odrasle!) upravo iz tog razloga. Ali salicilna kiselina ima još trikova u rukavu! Postala je omiljena zbog kvalitnog pilinga i zaglađivanja i osnovni je sastojak u svakodnevnoj rutini nege kože. 

Šta salicilna kiselina čini za kožu? 
• Vrši piling i odmašćuje
• Čisti pore od masnoće, prljavštine i odumrlih ćelija kože, sprečavajući začepljenje pora
• Zaglađuje grubu i neravnu kožu
• Osvetljava kožu
• Pomaže u sprečavanju stvaranja novih nesavršenosti i mitesera
• Umiruje kožu

Kako deluje salicilna kiselina?
Salicilna kiselina, kao i mnoge druge kiseline, vrše piling slabeći veze između mrtvih ćelija kože kako bi se mogle ravnomerno odbaciti, podstičući promet ćelija. Ovo pomaže da osvetlite kožu i dobijete gladak i blistav izgled. Međutim, za razliku od nekih drugih kiselina, salicilna kiselina je rastvorljiva u ulju što znači da takođe prodire u pore i vrši piling iznutra da bi očistila nečistoću, masnoće i ćelije kože kako bi sprečila začepljenje koje bi moglo dovesti do razvoja akni, što je ono što je ovaj sastojak čini odličnim u borbi protiv njih.  

Gde mogu da nađem salicilnu kiselinu? 
Ako jedva čekate da probate salicilnu kiselinu, evo nekoliko sjajnih proizvoda koje možete da isprobate:  
NovAge rešenje za svakodnevno suzbijanje suvišne masnoće i sebuma 
NovAge Advanced Breakout Defence emulzija
NovAge Targeted 24-satna korekcija 
Pure Skin  

Tekst: