Sastojak u centru pažnje: glikolna kiselina

Glikolna kiselina nije samo jedan od najefikasnijih pilinga kože, već i sredstvo za posvetljavanje kože, poznato po ujednačavanju nijanse i teksturi kože. Evo šta treba da znate o ovoj moćnoj AHA!

Mogli biste da je prepoznate pod terminom AHA; volimo da je zovemo Zvezda u nezi kože. Glikolna kiselina je jedan od najefikasnijih pilinga za negu kože, kome dermatolozi širom sveta veruju da efikasno pojačava blistavost kože, zaglađuje i ujednačava tonus kože. Evo šta treba da znate.

Šta je glikolna kiselina? 
Glikolna kiselina je vrsta AHA (alfa-hidroksi kiselina) i jedan je od najefikasnijih pilinga kože, otkrivajući svetliju, glatku put. Zbog male veličine molekula može lako da prodre u kožu, zbog čega brzo I efikasno deluje. 

Pa, šta glikolna kiselina čini za vašu kožu?


•Neverovatan piling
•Izuzetano naglašava blistavost
•Moćno sredstvo za regeneraciju površine kože
•Pojačiva kolagen i umanjuje linije

Kako glikolna kiselina deluje?
Glikolna kiselina je vrsta hemijskog pilinga koji deluje tako što slabi ‘lepak’ između ćelija kože, omogućavajući odbacivanje odumrlih ćelija sa površine i podstičući nove ćelije da se izađu na površinu. Kako se stare ćelije odvajaju od gornjeg sloja kože, ispod se otkriva svetlija i sveža koža. Ove nove, sveže ćelije kože znače svežiji, osvetljeniji izgled sa boljim sjajem kože i glatkijom teksturom.
Nakupljanje starih, odumrlih ćelija na površini kože može dovesti do toga da se koža čini grubom i izgleda beživotno - glikolna kiselina ih vrlo efikasno uklanja, otkrivajući gipki, blistaviji izgled! Pomaže i kod pojave akni: jedan od glavnih uzroka začepljenih pora i stvaranja nepoželjnih promena je nakupljanje odumrlih ćelija kože.
Ne želimo da vas zasitimo informacijama o tome šta ovaj neverovatni aktivni sastojak može da učini, ali glikolna kiselina takođe ima sposobnost pojačavanja kolagena, što pomaže koži da ostane čvrsta, a vremenom smanjuje bore i zgušnjava kožu.


Šta treba tražiti?
PH i pKa su dva faktora koja utiču na efikasnost glikolne kiseline. PH i koncentracija glikolne kiseline su važni jer niži pH i veća koncentracija znače bolje, brže rezultate. pKa je specifična mera jačine kiseline.
Glikolna kiselina i mlečna kiselina imaju pKa od 3,8; da bi najbolje funkcionisala, pH formule u kojoj se nalazi trebalo bi da bude veoma blizu ove. ProCeuticals AHA piling rastvor  ima pH opseg od 3,8 - 4,2, idealan za efikasne rezultate.
Pošto je veoma važno postići ravnotežu između efikasnosti i prijatnosti, moraćete da pronađete nivo koji odgovara vama i koji vaša koža toleriše. Uvek se preporučuje test na koži.

 

 

Profesionalni savet: Naš ProCeuticals AHA piling rastvor s glikolnom i mlečnom kiselinom ima pH za optimalnu efikasnost za sve tipove kože.