Wellosophy
Početna

Mapiranje lica: Šta promene na koži pokušavaju da nam saopšte?

Published: 28.3.2024. | Author: oriflame

Da li vam se promene na koži događaju uvek na istom delu lica, iznova i iznova? Prema drevnoj kineskoj tradiciji mapiranja lica, mesta na kojima se pojavljuju promene u direktnoj su vezi sa zdravljem vašeg organizma. Tako da te dosadne promene koje se stalno iznova pojavljuju na vašoj bradi mogu biti pokazatelj da je zapravo vašim bubrezima potrebna pomoć – evo šta sve mogu značiti nedostaci na licu.

Čelo

Entuzijasti u oblasti mapiranja lica smatraju da čelo pokazuje u kom stanju se nalaze vaš nervni i digestivni sistem. Promene preko čela su tipični indikatori stresa, pa se prepustite nekim opuštajućim vežbama, kao štu su joga ili meditacija. Kako biste pomogli varenju pijte dovoljne količine vode, a ishranu obogatite integralnim žitaricama, voćem i povrćem

Predeo između obrva

Ako se problemi na koži javljaju na sredini čela, u predelu između obrva, postoji mogućnost disbalansa u vašim bubrezima, želucu ili jetri. Smanjite unos alkoholnih pića, jake hrane i pušenje, jer upravo ove navike opterećuju pomenute organe. I proverite toleranciju vašeg organizma na mlečne proizvode i žitarice.

Nos

Stručnjaci veruju da je nos odraz stanja respiratornog sistema, prvenstveno pluća, kao i srca. Proverite krvni pritisak i pređite na hranu sa niskim nivoima šećera, ukoliko vam se akne pojavljuju na ovom delu. Meso, kafu, alkohol i začinjenu hranu zamenite lakšim varijantama.

Desni obraz

Kineska medicina često se osvrće na levu i desnu stranu tela. Ukoliko se bubuljice pojavljuju na vašem desnom obrazu, moguće je da je vašim plućima potrebna pomoć. Redovne kardio i vežbe disanja mogu ojačati pluća. Podrazumeva se prestanak pušenja! Desni obraz takođe je povezan sa unosom šećera, pa se oduprute kolačima i ostalim slatkišima.

Levi obraz

Levi obraz dovodi se u vezu sa jetrom, pa ako vam se poajve promene na njemu izbegavajte alkohol i masnu hranu – pravilna ishrana i zdrav način života pomoći će vašoj jetri da svoj posao obavlja kako treba.

Deo oko nozdrva

Problemi u ovoj oblasti mogu ukazivati na disbalans tankog creva, pa izbegavajte hladne napitke i pratite šta jedete, kako biste izbegli unos izazivača promena u radu ovog organa.

Brada

Problemi u ovoj oblasti mogu ukazivati na disbalans tankog creva, pa izbegavajte hladne napitke i pratite šta jedete, kako biste izbegli unos izazivača promena u radu ovog organa.

Linija vilice

Nedostaci u ovom predelu povezani su sa tankim i debelim crevom, pa jedite hranu bogatu vlaknima i unosite veće količine vode. Ove promene mogu se dovesti u vezu i sa problemima usne duplje, pa je potrebno da vodite računa o stanju vaših zuba i desni. Konačno, kao i one na obrazima, akne na bradi mogu biti povezane sa hormonskim statusom - postite dermatologa ako se problem uporno javlja.

Savet stručnjaka za negu kože

“Kao dopuna zdravom stilu života, tu je i svakodnevna nega kože koja je usmerena ka uklanjanju specifičnih nedostataka i predstavlja osnovu za zdravu kožu. Održavajte higijenu svog telefona i četkica za nanošenje šminke, izbegavajte dodirivanje lica a proizvode za negu kože nanosite čistim rukama, to vam brzo može pomoći kod uklanjanja promena na obrazima. Ako vam se iznenada pojave promene, ustanovite da nije reakcija na proizvode za negu koje koristite – to se često dešava. Oni kojima su akne dugotrajan problem treba da se obrate dermatologu jer jedino on može pomoći u sasecanju problema u korenu.”

Kutak za inspiraciju

Četiri načina za bolje zdravlje kostiju
Wellosophy
Četiri načina za bolje zdravlje kostiju

Da li ste znali da kada dostignete 30, vaše kosti polako gube gustinu i da se povećava rizik od razvoja krhkih kostiju tokom života? Pomozite u upravljanju tim rizikom tako što ćete preduzeti četiri jednostavna koraka za izgradnju i održavanje jakih, zdravih kostiju!

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR