Wellosophy
Početna

Hrana za kožu: šta jesti za predivnu kožu?

Published: 15.2.2024. | Author: Andrea Simons

Zavisnici od nege kože, ovo je za vas! Bez obzira koliko fantastični bili vaši proizvodi za negu kože, ako ne hranite svoje telo zdravom hranom, jednostavno nećete dobiti rezultate za kojima žudite. Negujte svoju kožu iznutra vitaminima, mineralima i drugim hranljivim materijama i podignite nwgu kože na novi nivo neverovatnog!

Zdrava ishrana je ključ za neverovatnu, zdravu, blistavu kožu. Ako se naša ishrana zasniva na kafi i brzoj hrani, velike su šanse da nećemo dobiti sve esencijalne hranljive materije koje su nam potrebne. Oči su možda prozor u dušu, ali koža je definitivno prozor našeg nutritivnog statusa! Bleda, suva koža koja se ljušti, crvenilo i hiperpigmentacija su svi znaci da možda propuštamo neke esencijalne hranljive materije.

• B vitamini pomažu kod suve kože koja se peruta • Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena • Cink pomaže pri regeneraciji i obnavljanju kože • Magnezijum pomaže da se umanje upale • Bakar je neophodan za proizvodnju elastina i umanjivanje pigmentacije. Elastin je protein koji osigurava strukturu kože. • Proteini pomažu u proizvodnji kolagena i elastina. • Antioksidansi pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa i umanjuju znake starenja kože. • Omega 3 oporavlja suvu kožu zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima.

Saznajte više

Koje namirnice su dobre za vašu kožu?

Sjajan način ishrane pun hranljivih materija za zdravu kožu je nordijska ishrana, koja je poput mediteranske, ali u nordijskom stilu! Zasnovana je na povrću, voću, bobičastom voću, integralnim žitaricama, mahunarkama, krompiru, orašastim plodovima, semenkama, proteinima poput masne ribe, morskih plodova, jaja i nemasnog mesa, nemasnih mlečnih proizvoda i ulja repice. Nudi obilje vitamina, minerala, antioksidanata i omega 3 masnih kiselina savršenih za optimalno zdravlje kože.
SAVETI STRUČNJAKA: • Osim što zdrave ishrane, dopunite dnevni unos vitamina i minerala neophodne za zdravu kožu. • Zapamtite, suplemente nikada ne smete da utimate umesto zdrave ishrane, već se koriste za pokrivanje nedostataka u ishrani kako biste dobili sve hranljive materije koje su vašem telu potrebne.

Saznajte više
Antioksidansi u borbi protiv starenja

Antioksidansi u borbi protiv starenja

Antioksidansi su snažni hranjivi sastojci koji pomažu u zaštiti naših ćelija kože od slobodnih radikala koji mogu uzrokovati prerano starenje kože. Nordijska ishrana bogata je antioksidansima kojih najviše ima u šarenom voću, povrću i jagodičastom voću. Napunite svoj tanjir duginim bojama – neka bude što raznovrsniji!
SAVETI STRUČNJAKA: • Dodatak sa snažnim antioksidansima kao što su vitamini C i E, i prirodnim ekstraktom astaksantina i borovnice, za koje je naučnim studijama pokazano da imaju superioran efekat protiv štetnih UV zraka, čime se sprečava starenje kože.

Zdrava koža počinje zdravom probavom

Problemi s kožom, uključujući akne, rozaceu, psorijazu i atopijski dermatitis, povezani su s lošim zdravljem creva. Vlakna su tihi spasitelj zdravlja naših creva! Prebiotska vlakna hrane dobre bakterije u našem crevnom mikrobiomu, što je povezano sa zdravljem kože kao i mnogim drugim aspektima zdravlja. Možete pomoći u održavanju mikrobioma creva u ravnoteži direktnim dodavanjem dobrih bakterija putem ishrane ili dodataka ishrani.
SAVETI STRUČNJAKA: • Dijetalna vlakna se nalaze u voću, povrću, integralnim žitaricama, orašastim plodovima, semenkama i mahunarkama, kao i u našim wellosophy zamenskim obrocima! Formula ovih šejkova napravljena je po meri sa prirodnim sastojcima, biljnim proteinima, dijetalnim vlaknima, zdravim mastima i 23 esencijalna vitamina i minerala! • Dobri izvori probiotika u ishrani uključuju jogurt sa živim kulturama i fermentisanu hranu kao što su kimči, kiseli kupus i kombuha.

Voda za hidriranu kožu zdravog izgleda

Hidratacija je izuzrtno važna za naše celokupno zdravlje, uključujući i kožu. Ćelije kože zavise od odgovarajuće hidratacije kako bi pravilno funkcionisale, zato pijte dosta vode. Koža koja nije dovoljno hidrirana izgleda suvo i bez sjaja, s vidljivijim linijama i borama. Pravilno hidrirana koža je jedra, glatka i blistava!
SAVETI STRUČNJAKA: • Pijte vodu što češće! Osam čaša vode će sprečiti dehidraciju. • Uvek imajte pri ruci flašicu za vodu za hidrataciju u pokretu.
Poručite proizvode iz ovog članka
Wellosophy Multivitamini i minerali za žene
Wellosophy

Wellosophy Multivitamini i minerali za žene

21,00 €

Kutak za inspiraciju

Četiri načina za bolje zdravlje kostiju
Wellosophy
Četiri načina za bolje zdravlje kostiju

Da li ste znali da kada dostignete 30, vaše kosti polako gube gustinu i da se povećava rizik od razvoja krhkih kostiju tokom života? Pomozite u upravljanju tim rizikom tako što ćete preduzeti četiri jednostavna koraka za izgradnju i održavanje jakih, zdravih kostiju!

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR