Nega kože
Početna

Sastojci za negu kože bez kojih ne možemo

Published: 18.4.2024. | Author: Andrea Simons

Jednom kada shvatite da je odlična nega kože mnogo više od umivanja i hidratacije, otvara se čitav svet novih i uzbudljivih proizvoda. Međutim, može biti teško snaći se u džungli proizvoda sa sastojcima koji se teško izgovaraju. Upoznajte se sa ovom listom naših omiljenih sastojaka koje svaki ljubitelj nege kože drži u svom ormariću!

Saznajte više

Peptides

Peptidi mogu pomoći u povećanju proizvodnje kolagena u koži. Sastoje se od aminokiselina, koje su gradivni blokovi proteina – u suštini ono od čega je vaša koža uglavnom! Peptidi se često nalaze u proizvodima protiv starenja i vaš su izbor ako želite da izgladite bore i da vaša koža izgleda mladoliko. Ovaj sastojak ćete naći u NovAge ProCeuticals instant peptidnim ampulama.

AHA - Alpha Hydroxy Acid (alfa hidroksi kiselina)

Saznajte više

Alfa hidroksi kiseline su hemijski pilinzi koji se prirodno mogu naći u stvarima poput voća i mleka, koji pomažu da se "olabave" mrtve ćelije kože kako bi se otkrila sveža nova koža ispod. Koristite AHA nekoliko dana pre velikog događaja da bi vaša koža izgledala sveže i blistavo. Možete uživati u prednostima ovog sastojka koristeći NovAge ProCeuticals 6% AHA piling rastvor.

Saznajte više

Niacinamid

Niacinamid je aktivni oblik vitamina B3. Često se nalazi u serumima i maskama, može pomoći u smanjenju crvenila, jačanju kožne barijere i smanjenju proizvodnje melanina, što znači da takođe može pomoći u smanjenju pigmentacije. Ovaj sastojak se može naći u NovAge ProCeuticals maski sa niacinamidom i centelom.

BHA - Beta Hydroxy Acid (beta hidroksi kiselina)

Beta hidroksi kiseline su hemijski pilinzi. Najpoznatija BHA je salicilna kiselina. Pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože, sprečava stvaranje mitesera, čisti pore i poboljšava teksturu i glatkoću. Deluje na čišćenju unutar pora (za razliku od AHA koji prvenstveno deluju na površini kože) i ima svojstva umirivanja kože. Ovaj sastojak ćete pronaći u NovAge pilingu za obnavljanje kože.

Vitamin C

Možda ga znate kao lek za sve manje zimske tegobe, ali takođe čini čuda na koži. To je moćan antioksidans koji se nalazi u voću i povrću i koristi se u nezi kože kako bi pomogao da se koža posvetli i smanji tamne mrlje i znaci starenja. NovAge ProCeuticals 10% rastvor vitamina C je prožet ovim vitaminom.

Glikolna kiselina

Glikolna kiselina je AHA, a ono što je sjajno u vezi sa njom je to što ne samo da vrši piling kako bi izgladio fine linije i neujednačenu teksturu, već pomaže i u hidrataciji kože. Glikolna kiselina je jedan od sastojaka NovAge pilinga za obnavljanje kože.
Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina

If you haven’t heard of Hyaluronic Acid by now, you’re missing out on some serious hydration. Hyaluronic Acid is a natural substance already present in the human body that can hold up to 1000 times its own weight in water. When gently massaged into the skin, it imparts a deeply moisturised and dewy feel. Experience these benefits with NovAge Skin Priming Essence.
Ako do sada niste čuli za hijaluronsku kiselinu, propuštate ozbiljnu hidrataciju. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja je već prisutna u ljudskom telu i može da zadrži do 1000 puta više od sopstvene težine u vodi. Kada se nežno umasira u kožu, daje osećaj dubinski hidriranosti. Osetite ove prednosti NovAge Skin prajmer-esencijom.
Pogledajte proizvode iz ovog članka
NovAge ProCeuticals Instant peptidne ampule
NovAge

NovAge ProCeuticals Instant peptidne ampule

34,00 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR